Samen uitzien naar

Terug naar overzicht

Een aantal jaren geleden werden we gevraagd of er voor het programma “geloof en een hoop liefde” van de EO bij ons gefilmd mocht worden. De filmploeg was enkele dagen in Steenwijk en wilde een aantal “bijzondere personen” (?) en hun persoonlijke verhaal opnemen in hun programma. Best ingewikkeld en spannend. Naast het oude ambacht van glazenier was er ook veel aandacht voor onze persoonlijke omstandigheden. Dit in verband met het ontdekken van borstkanker bij mijn echtgenote Karine en de behandelingen die daarna volgden. Tijdens de opname heb ik gewerkt aan dit paneel.

Toelichting bij ontwerp van dit paneel

Knotwilgen aan stromend water. De koppen van de wilgen zijn weergegeven als hoofden die naar boven turen.  De kale takken uitgestrekt naar boven. Reikhalzend verlangen. Het regelmatig afzagen van de takken, het knotten, lijkt een keiharde en zinloze ingreep maar een geknotte wilg kan zeer sterk en oud worden.
De twaalf glasschijven beelden een klok uit, weergave van tijd, afwachten, wachten op.
De takken van de wilgen buigen naar elkaar toe en vormen samen de tracering van een oud kerkraam. Staat voor; heiligheid en eerbied.

Dit door mij gemaakte ontwerp leent zich zeer goed om in een groot glas-in-lood raam uitgevoerd te worden.

Terug naar overzicht

 


Alle portfolio-categorieën: