Ontwerpen voor glas-in-lood

Werkwijze Na het inventariseren van uw wensen en ideeën wordt een ontwerpvoorstel gemaakt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het tekenprogramma Glass Eye waardoor u alvast een goed beeld krijgt. Als het ontwerp naar wens is, kunt u kiezen uit de vele glassoorten en glaskleuren, de verschillende loodbreedtes, de manier van afwerking etc. Dit is de basis voor het werkstuk, geheel naar uw eigen smaak en passend in uw interieur!

Voorbeelden U kunt natuurlijk ook gebruik maken van oude ontwerptekeningen uit voorbeeldenboekjes of van de honderden ontwerpen van de beroemde glazenieer W.Bogtman. Natuurlijk kunt u ook zelf een ontwerp aanleveren of een ontwerp laten maken. Laat u inspireren!

Gedigitaliseerde ontwerpen Van de honderden ontwerpen die in het atelier ter inzage liggen zijn enkele ontwerpen gedigitaliseerd. De afmetingen en de kleuren van deze tekeningen kunnen hierdoor zeer eenvoudig worden aangepast. Als u  het ontwerpnummer, de gewenste afmetingen en kleuren doorgeeft ontvangt u zo spoedig mogelijk per mail een ontwerpvoorstel. Zo krijgt u een goed beeld van het uiteindelijke resultaat.

Zelf aan de slag In het atelier kunt u ook samen met de glazenier uw wensen doornemen. Het ontwerp wordt dan direct naar uw eigen inzicht aangepast, net zolang tot u tevreden bent! Wees creatief en bepaal uw eigen kleurencombinatie!


Oude boekjes met voorbeelden uit de jaren dertig.

voorbeelden-glas-in-lood-295x183

In de  jaren werd glas-in-lood verkocht aan de hand van ontwerpen-boekjes. In de loop van de tijd ben ik in het bezit gekomen van diverse van deze boekjes. Vaak nog in zwart-wit gedrukt. Deze boekjes liggen ter inzage.


Kies uit de enorme hoeveelheid ontwerpen van Bogtman

amsterdamse-school-bogtman-ontwerp-plafond-300x237

De glazenier W.Bogtman heeft vanaf 1912 enorm veel glas-in-lood gemaakt. Overal in Nederland zijn ramen uit zijn atelier te vinden. Veel van de door hem getekende en ingekleurde ontwerpen kunt u in het atelier bekijken. Klik hier voor info over W.Bogtman.


Ontwerp uw eigen raam!

eigen-ontwerp-voor-glas-in-lood-deur-300x226

In goed overleg en nauwe samenwerking wordt uw eigen idee of schets omgezet in een technisch uitvoerbaar ontwerp!


Vrij werk

vrij-werk-glas-in-lood-219x194

Als autodidact heb ik enorm veel plezier in het bedenken en maken van eigen ontwerpen. De stijl is te omschrijven als; figuratieve beeldtaal, modern, fris en kleurrijk. Herkenbaar zijn de vloeiende loodlijnen en in toenemende mate het werken met glasschijven.


KLIK HIER VOOR PRIJZEN EN INFORMATIE