Medaillon met “de zeven provincieen” van gebrandschilderd glas

Medaillon met "de zeven provincieen" van gebrandschilderd glas

gebrandschilderd-glas-zeven-provincien-500x642

Medaillon met "de zeven provincien". Het originele paneel was gebroken en de opdrachtgever wilde graag een replica laten maken. Na het bestuderen van de glasresten en diverse afbeeldingen van het schip heb ik de ontbrekende delen "bij-verzonnen". Het aanbrengen van de dunne contourlijnen is echt een enorm karwei! Het paneeltje is slechts 30 cm hoog en zeer gedetailleerd.

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende werkzaamheden die erbij komen kijken bij het maken van een gebrandschilderd paneel.

gebrandschilderd-medaillon-zeven-provincien-300x349

De oude scherven...

gebrandschilderd-contourlijnen-zeven-provincien-300x404

Het aanbrengen van de contourverf, de lijntekening.

brandschilderen-grisaille-verf-300x404

Het paneel is nu beschilderd met de eerste laag lichtbruine grisaille verf. De vlaggen en het achterschip moeten extra helder blijven, vandaar dat deze niet zijn beschilderd.

brandschilderen-emaille-verf-300x295

Dan eindelijk voor de laatste maal de oven in waar het glas heel langzaam wordt verhit tot 625 graden en dan zo'n 7 uur moet afkoelen. Iedere brand-gang, ja het hele proces is en blijft spannend! Allereerst spannend of het resultaat van de nieuw aangebracht laag naar zin is, maar daarnaast of er geen spanning in het glas is gekomen en of het glas goed vlak blijft.


Kennismaking met atelier De Glazen Zee

Het atelier is gevestigd in een voormalig kerkgebouw in het centrum van Steenwijk. In deze inspirerende omgeving wordt met grote zorg en liefde gewerkt aan de mooiste ramen, stijlvolle deuren, lampen en unieke glaskunst. De Glazen Zee ontwerpt en maakt zowel traditioneel glas in lood maar ook modern en tijdloos glas-in-lood, passend bij nieuwbouw en een strak interieur. Meer dan 1000 ontwerpen / voorbeelden van onder andere W. Bogtman beschikbaar!

Activiteiten

PRODUCTEN     U kunt denken aan het ontwerpen en maken van bovenlichten, voordeuren, binnendeuren, schuifdeuren, kamer-en-suite deuren. Glas in lood voor trappenhuizen, dakkoepels, glas-in-lood lampen en raamhangers, voorzetramen en kunstobjecten.  In het atelier is oud glas-in-lood te koop.

DIENSTEN      Het ontwerpen, maken, herstellen / repareren en restaureren van glas-in-lood, monteren, brandschilderen, isoleren door bijvoorbeeld het plaatsen in isolatieglas. Kortom; van het herstellen van een gebroken ruitje tot het maken van grote en kleurrijke ramen voor een kerk. Deskundig op het gebied van inspecteren, rapporteren en adviseren.

OPDRACHTGEVERS     Het professionele atelier is ruim 15 jaar een betrouwbaar adres voor particulieren, schilders, kunstenaars, kerken en instellingen. Gesprekspartner voor aannemers, bouwbedrijven en architecten.

GILDE     Gecertificeerd lid van de ondernemersvereniging van glazeniers OVG waar de leden geselecteerd worden op vakbekwaamheid en degelijke bedrijfsvoering.

Klik hier om contact op te nemen met de glazenier

Alle portfolio-categorieën:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial