Kerk Oldebroek

Restauratie van de ramen

oldebroek-glas-in-lood-500x487

De glas-in-lood ramen van de grote kerk van Oldebroek waren in de loop van de tijd beschadigd. Vele tientallen ruitjes waren gebroken en de bindloodjes waamee het glas-in-lood aan de windroeden is bevestigd zijn losgeraakt en enkele ramen waren sterk vervuild. Alles bij elkaar een behoorlijke klus!

kerkramen-glas-in-lood-oldebroek-300x536

De gebroken ruitjes zijn vervangen door mondgeblazen Goethe glas in diverse tinten.

oldebroek-kerk-glas-in-lood-300x2225

Ontelbaar veel ruitjes zijn ter plekke vervangen.

oldebroek-kerk-300x400

Na het repareren zijn de ruitjes gereinigd. Een monnikenwerk...

bindloodjes-windroeden-300x225

Alle bindloodjes zijn weer op spanning gezet en in de vorm van een "roosje" gedraaid.


Kennismaking met atelier De Glazen Zee

Het atelier is gevestigd in een voormalig kerkgebouw in het centrum van Steenwijk. In deze inspirerende omgeving wordt met grote zorg en liefde gewerkt aan de mooiste ramen, stijlvolle deuren, lampen en unieke glaskunst. De Glazen Zee ontwerpt en maakt zowel traditioneel glas in lood maar ook modern en tijdloos glas-in-lood, passend bij nieuwbouw en een strak interieur. Meer dan 1000 ontwerpen / voorbeelden van onder andere W. Bogtman beschikbaar!

PRODUCTEN     U kunt denken aan het ontwerpen en maken van bovenlichten, voordeuren, binnendeuren, schuifdeuren, kamer-en-suite deuren. Glas in lood voor trappenhuizen, dakkoepels, glas-in-lood lampen en raamhangers, voorzetramen en kunstobjecten.  In het atelier is oud glas-in-lood te koop.

DIENSTEN      Het ontwerpen, maken, herstellen / repareren en restaureren van glas-in-lood, monteren, brandschilderen, isoleren door bijvoorbeeld het plaatsen in isolatieglas. Kortom; van het herstellen van een gebroken ruitje tot het maken van grote en kleurrijke ramen voor een kerk. Deskundig op het gebied van inspecteren, rapporteren en adviseren.

OPDRACHTGEVERS     Het professionele atelier is ruim 15 jaar een betrouwbaar adres voor particulieren, schilders, kunstenaars, kerken en instellingen. Gesprekspartner voor aannemers, bouwbedrijven en architecten.

GILDE     Gecertificeerd lid van de ondernemersvereniging van glazeniers OVG waar de leden geselecteerd worden op vakbekwaamheid en degelijke bedrijfsvoering.

Klik hier om contact op te nemen met de glazenier

Alle portfolio-categorieën:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial