Jaren dertig glas-in-lood

Jaren dertig panelen voor een woning in Steenwijk.

De stijl van de jaren dertig is in! Ook deze opdrachtgevers hebben gekozen voor een ontwerp in de recht-toe-recht-aan stijl die in de periode van 1915 tot 1950 enorm veel is toegepast. Toegepaste glassoort; mondgeblazen Echt Antiekglas van Lamberts.

jaren-dertig-glas-in-lood-300x225

Het glas is gesneden en ligt gereed om in het lood gezet te worden.

glas-voor-lood-mondgeblazen-echt-antgiekglas-lamberts-500x374

Door de schaduw op de witte ondergrond ziet u het bijzondere effect van mondgeblazen antiekglas. Ieder moment een verrassing!

ontwerp-voor-een-traditioneel-glas-in-lood-raam-350x237

Na het uitprinten van het ontwerp worden de afmetingen van de glasstukken berekend. Precisiewerk!

Wordt vervolgd.


Kennismaking met atelier De Glazen Zee

Het atelier is gevestigd in een voormalig kerkgebouw in het centrum van Steenwijk. In deze inspirerende omgeving wordt met grote zorg en liefde gewerkt aan de mooiste ramen, stijlvolle deuren, lampen en unieke glaskunst. De Glazen Zee ontwerpt en maakt zowel traditioneel glas in lood maar ook modern en tijdloos glas-in-lood, passend bij nieuwbouw en een strak interieur. Meer dan 1000 ontwerpen / voorbeelden van onder andere W. Bogtman beschikbaar!

PRODUCTEN     U kunt denken aan het ontwerpen en maken van bovenlichten, voordeuren, binnendeuren, schuifdeuren, kamer-en-suite deuren. Glas in lood voor trappenhuizen, dakkoepels, glas-in-lood lampen en raamhangers, voorzetramen en kunstobjecten.  In het atelier is oud glas-in-lood te koop.

DIENSTEN      Het ontwerpen, maken, herstellen / repareren en restaureren van glas-in-lood, monteren, brandschilderen, isoleren door bijvoorbeeld het plaatsen in isolatieglas. Kortom; van het herstellen van een gebroken ruitje tot het maken van grote en kleurrijke ramen voor een kerk. Deskundig op het gebied van inspecteren, rapporteren en adviseren.

OPDRACHTGEVERS     Het professionele atelier is ruim 15 jaar een betrouwbaar adres voor particulieren, schilders, kunstenaars, kerken en instellingen. Gesprekspartner voor aannemers, bouwbedrijven en architecten.

GILDE     Gecertificeerd lid van de ondernemersvereniging van glazeniers OVG waar de leden geselecteerd worden op vakbekwaamheid en degelijke bedrijfsvoering.

Klik hier om contact op te nemen met de glazenier

Alle portfolio-categorieën:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial