Glas-in-lood jubileum raamhanger

Terug naar overzicht

Deze glas-in-lood jubileum raamhanger van gebrandschilderd glas is gemaakt als afscheidscadeau voor de voormalioge koster van De Kleine Kerk in Steenwijk. Links boven een gebrandschilderde afbeelding van het voormalige kerkgebouw Het Schar en rechtsonder het huidige kerkgebouw “de kleine kerk”. In het midden is de gevelsteen boven de ingang van “de kleine kerk” afgebeeld. Afmetingen van het paneel; 30 x 30 cm.

jubileum-raamhanger-glas-in-lood-300x272

Het snijden van het glas.

jubileum-paneel-glas-in-lood-300x260

Het glas is gesneden en kan beschilderd worden. Let op de mooie lichtinval in het atelier.

Het gebrandschilderde glas voor de derde brandgang.

jubileum-kleine-kerk-steenwijk-brandschilderen-glas-in-lood-300x295

Detail van het paneel; De Kleine Kerk gezien vanaf de markt.

Toelichting bij het ontwerp; 

Het was best lastig om het ontwerp te maken. Wat komt er bij nu je boven als je aan het werk van een koster denkt? Koffie, kopjes , stápels koffiekopjes…  Talloze schetsen en ideeën met een koffiekopje  zijn afgekeurd en zijn in de prullenbak terecht gekomen. Conclusie; het werk van een koster is lastig om uit te beelden. Het werk is veelal op de achtergrond, onzichtbaar. Het tekenen van een koffiekopje bleek een té beperkte weergave van de belangrijke en dienstbare werkzaamheden die u al die jaren heeft verricht. Uiteindelijk is het koffiekopje weggelaten en heb ik alleen de damp weergegeven. Koffiedamp, een opstijgende damp. Koffiedamp is bijna onzichtbaar maar zeker “een liefelijke geur”.  Ik denk dan aan termen als `reukoffer, dankoffer`.  Deze opstijgende damp staat symbool voor het werk dat de koster in al die jaren, in stilte, op de achtergrond, maar toch ook duidelijk aanwezig, heeft verricht. Werk ten dienste van de gemeente.

Terug naar overzicht

Alle portfolio-categorieën:

Brandschilderwerk glas-in-lood atelier De Glazen Zee Glaskunst glas-in-lood atelier De Glazen Zee Grotere projecten glas-in-lood atelier De Glazen Zee Jaren 30 glas-in-lood atelier De Glazen Zee Oude ramen glas-in-lood atelier De Glazen Zee

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial