Gebrandschilderd icoon

Gebrandschilderd icoon van Jezus Christus

gebrandschilderd-raamhanger-icoon-300x400Dit paneel is gemaakt aan de hand van een voorbeeld uit het standaardwerk "Stained glass" van Lawrence Lee. Zie onderstaande gebrandschilderde glas uit de 11e eeuw. Onderstaande twee voorbeelden lijken heel veel op elkaar.  Een geval van "copy - past"? Het is verbazingwekkend dat met de beperkte mogelijkheden van toen al in de 9e eeuw zulk fraai brandschilderwerk werd gemaakt!

brandschilderen-raamhanger-ikoon-300x414

Gemaakt in de 11e eeuw, Wissembourg, Frankrijk

gebrandschilderd ikoon 9e eeuw

Gemaakt in de 9e eeuw.


 

 Kennismaking met atelier De Glazen ZeeHet atelier is gevestigd in een voormalig kerkgebouw in het centrum van Steenwijk. In deze inspirerende omgeving wordt met grote zorg en liefde gewerkt aan de mooiste ramen, stijlvolle deuren, lampen en unieke glaskunst. De Glazen Zee ontwerpt en maakt zowel traditioneel glas in lood maar ook modern en tijdloos glas-in-lood, passend bij nieuwbouw en een strak interieur. Meer dan 1000 ontwerpen / voorbeelden van onder andere W. Bogtman beschikbaar!

PRODUCTEN     U kunt denken aan het ontwerpen en maken van bovenlichten, voordeuren, binnendeuren, schuifdeuren, kamer-en-suite deuren. Glas in lood voor trappenhuizen, dakkoepels, glas-in-lood lampen en raamhangers, voorzetramen en kunstobjecten.  In het atelier is oud glas-in-lood te koop.

DIENSTEN      Het ontwerpen, maken, herstellen / repareren en restaureren van glas-in-lood, monteren, brandschilderen, isoleren door bijvoorbeeld het plaatsen in isolatieglas. Kortom; van het herstellen van een gebroken ruitje tot het maken van grote en kleurrijke ramen voor een kerk. Deskundig op het gebied van inspecteren, rapporteren en adviseren.

OPDRACHTGEVERS     Het professionele atelier is ruim 15 jaar een betrouwbaar adres voor particulieren, schilders, kunstenaars, kerken en instellingen. Gesprekspartner voor aannemers, bouwbedrijven en architecten.

GILDE     Gecertificeerd lid van de ondernemersvereniging van glazeniers OVG waar de leden geselecteerd worden op vakbekwaamheid en degelijke bedrijfsvoering.

Klik hier om contact op te nemen met de glazenier

Alle portfolio-categorieën:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial