Kerkraam glas-in-lood Beekbergen

Het nieuwe kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Beekbergen is verrijkt met een fors glas-in-lood raam.

Helder geel en hemelsblauw.

Eben-Haëzer staat op de voorgevel van het nieuwe kerkgebouw van de gereformeerde gemeente in Beekbergen. “Tot hiertoe heeft de Heere ons geholpen”. Het glas-in-loodraam in de hal verbeeldt eigenlijk alles wat belangrijk en kenmerkend is voor de Veluwse gemeente. In het midden staat de grijze steen Eben-Haëzer. Een beek slingert er langs. Bomen geven de bosrijke omgeving in het glooiende landschap rond het dorp weer. Bij de opening van het gebouw; „De brede gele lichtstraal laat zien dat alles van boven moet komen”, wijst voorzitter van de bouwcommissie D. de Bruin. Daar wees de predikant van de gemeente, ds. A. Schreuder, ook op bij de opening 20 maart. Eben-Haëzer, tot hiertoe heeft de Heere ons geholpen. Het ontwerp is gemaakt door mevr. A. van de Craats en het glas-in-lood is uitgevoerd door glas-in-lood atelier De Glazen Zee.

Meer info?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial