cursus glas-in-lood

Zaterdag 22 oktober en 26 november is er weer een 1-daagse cursusdag. De cursus wordt gegeven door glazenier Goos Vreugdenhil in het atelier van De Glazen Zee. Dit atelier is gevestigd in een voormalig kerkgebouw. In deze inspirerende omgeving maken de deelnemers kennis met het oude ambacht van glazenier. De dag begint met een korte toelichting over het materiaal en de mogelijkheden. Daarna wordt er een keuze gemaakt uit de verschillende standaard ontwerpen. Eventueel is het mogelijk om een eigen ontwerp mee te nemen. Hierna wordt een keuzegemaakt uit de vele tinten gekleurd glas. Daarna begint het snijden en snijden van het glas, en alle verdere handelingen. De deelnemers van eerdere cursussen gingen allen met een zelfgemaakt raam naar huis.

cursus-glas-in-lood-300x226

Cursist trots op eigen prestatie!


Kennismaking met atelier De Glazen Zee

Het atelier is gevestigd in een voormalig kerkgebouw in het centrum van Steenwijk. In deze inspirerende omgeving wordt met grote zorg en liefde gewerkt aan de mooiste ramen, stijlvolle deuren, lampen en unieke glaskunst. De Glazen Zee ontwerpt en maakt zowel traditioneel glas in lood maar ook modern en tijdloos glas-in-lood, passend bij nieuwbouw en een strak interieur. Meer dan 1000 ontwerpen / voorbeelden van onder andere W. Bogtman beschikbaar!

PRODUCTEN     U kunt denken aan het ontwerpen en maken van bovenlichten,voordeuren,binnendeuren,schuifdeuren,kamer-en-suite deuren. Glas in lood voor trappenhuizen, dakkoepels, glas-in-lood lampen en raamhangers, voorzetramen en kunstobjecten.  In het atelier is oud glas-in-lood te koop. De prijs zal u meevallen!

DIENSTEN      Het ontwerpen, maken, herstellen / repareren en restaureren van glas-in-lood, monteren, brandschilderen, isoleren door bijvoorbeeld het plaatsen in isolatieglas. Kortom; van het herstellen van een gebroken ruitje tot het maken van grote en kleurrijke ramen voor een kerk. Deskundig op het gebied van inspecteren, rapporteren en adviseren.

OPDRACHTGEVERS     Het professionele atelier is ruim 15 jaar een betrouwbaar adres voor particulieren, schilders, kunstenaars, kerken en instellingen. Gesprekspartner voor aannemers, bouwbedrijven en architecten. Kijk in het fotoboek voor gerealiseerde projecten en voorbeelden.

GILDE     Gecertificeerd lid van de ondernemersvereniging van glazeniers OVG waar de leden geselecteerd worden op vakbekwaamheid en degelijke bedrijfsvoering.

Klik hier om contact op te nemen met de glazenier

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial