Rondleiding in villa Rams woerthe

Rondleiding in villa Rams Woerthe 

Zaterdag 23 april van 13.00 – 15.00 uur is er een rondleiding langs de befaamde glas in lood ramen in de villa Rams woerthe in Steenwijk. De rondleidingen worden verzorgt door glazenier Goos Vreugdenhil van atelier De Glazen Zee uit Steenwijk.

In deze villa bevinden zich tientallen Jugendstil glas-in-loodramen en het schitterende gebrandschilderde raam “lente”. Al het glas-in-lood is door atelier De Glazen Zee gerestaureerd.  De ontbrekende ramen zijn aan de hand van oude foto’s en voorbeeldramen bijgemaakt. Deze schitterdende villa is onlangs aangekocht door Vereniging Hendrick de Keyser uit Amsterdam.

Deze villa komt voor in de Top-100 van de Nederlandse UNESCO-monumenten.

Deze villa komt voor in de Top-100 van de Nederlandse UNESCO-monumenten.

 

rams-woerthe-steenwijk-450x351

Na de restauratie weer strak in het gelid.

 

mei2013 015

Geweldig detail, de zusjes.

 

kroppanelen zijgevel gereed1

Nieuw glas-in-lood voor de Hildo Krop kamer


Klik hier voor uitgebreide informatie over dit restauratieproject.


 

Kennismaking met atelier De Glazen Zee

Het atelier is gevestigd in een voormalig kerkgebouw in het centrum van Steenwijk. In deze inspirerende omgeving wordt met grote zorg en liefde gewerkt aan de mooiste ramen, stijlvolle deuren, lampen en unieke glaskunst. De Glazen Zee ontwerpt en maakt zowel traditioneel glas in lood maar ook modern en tijdloos glas-in-lood, passend bij nieuwbouw en een strak interieur. Meer dan 1000 ontwerpen / voorbeelden van onder andere W. Bogtman beschikbaar!

PRODUCTEN     U kunt denken aan het ontwerpen en maken van bovenlichten,voordeuren,binnendeuren,schuifdeuren,kamer-en-suite deuren. Glas in lood voor trappenhuizen, dakkoepels, glas-in-lood lampen en raamhangers, voorzetramen en kunstobjecten.  In het atelier is oud glas-in-lood te koop. De prijs zal u meevallen!

DIENSTEN      Het ontwerpen, maken, herstellen / repareren en restaureren van glas-in-lood, monteren, brandschilderen, isoleren door bijvoorbeeld het plaatsen in isolatieglas. Kortom; van het herstellen van een gebroken ruitje tot het maken van grote en kleurrijke ramen voor een kerk. Deskundig op het gebied van inspecteren, rapporteren en adviseren.

OPDRACHTGEVERS     Het professionele atelier is ruim 15 jaar een betrouwbaar adres voor particulieren, schilders, kunstenaars, kerken en instellingen. Gesprekspartner voor aannemers, bouwbedrijven en architecten. Kijk in het fotoboek voor gerealiseerde projecten en voorbeelden.

GILDE     Gecertificeerd lid van de ondernemersvereniging van glazeniers OVG waar de leden geselecteerd worden op vakbekwaamheid en degelijke bedrijfsvoering.

Klik hier om contact op te nemen met de glazenier


 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial